Undercover Boss

RTLZ zend geregeld het programma ‘Undercover Boss’ uit. Misschien kent u het wel?

Het concept

Hoe kom je er als baas achter hoe het werkelijk reilt en zeilt in je bedrijf?
In iedere aflevering laat een ‘baas’ zijn normale pak in de kast en mengt hij zich tussen het personeel van zijn eigen bedrijf.
Voor de medewerkers is hij onherkenbaar, waardoor hij ze het hemd van het lijf kan vragen.De Undercover Boss krijgt eindelijk zicht op wat er allemaal speelt op de werkvloer. En – niet te vergeten – de kwaliteiten van het personeel.

Eenvoudig en doeltreffend

‘Dat zouden meer mensen moeten doen’. Zo lijkt het. Maar dat is in de praktijk natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Denk alleen aan de pruik, de bril en het veranderen van je naam…
En toch: het is een goed idee om, buiten de gebaande paden en de standaard (informatie-)kanalen eens een paar ogen en oren op de werkvloer te hebben die onbevooroordeeld en ongezouten ophalen wat er speelt. En hoe medewerkers daar tegenaan kijken.

Engagement

En natuurlijk: welke verbeteringen de mensen van de werkvloer voor ogen hebben voor de problematiek. Of dat nu is in het samenwerken tussen collega’s; processen, kwaliteit van dienstverlening of klantcontacten…
Bij onze ‘Net-Engagement-Score’ worden medewerkers gevraagd een rapportcijfer te geven én…
==> “welke 3 zaken zouden moeten verbeteren om dat rapportcijfer te verhogen?”
Dat kan zich nu live afspelen!

Undercover boss meets mystery guest

Een hele undercover-actie opzetten vergt nogal iets.
Brandheuvels biedt een tussenoplossing: Een ‘nieuwe’ medewerker gaat gedurende een korte periode op pad in uw bedrijf. Op 1 functie/plek, of op meer – dat is allemaal te realiseren en afhankelijk van het inkijkje dat u nodig hebt.
De terugkoppeling van bevindingen is concreet en kan in verschillende varianten worden teruggegeven. De aloude PPT – een geschreven verslag met aanbevelingen – een workshop met betrokkenen of een gerichte interviewserie.

Aanbod!

Deze vorm van ‘consultancy’ is nieuw en innovatief in Nederland. Ik nodig u uit – nee – ik daag u uit om dit avontuur aan te gaan. Het zou weleens een ‘life-changing-experience’ kunnen zijn voor u en voor uw organisatie! Neem contact op en we smeden een plan!

Uw les?

Tenslotte: wat het vervolgens écht gaat opleveren is natuurlijk aan u en uw organisatie. Hoezeer bent u bereid en in staat om in de spiegel te kijken en aan de slag te gaan met de bevindingen.
Maar dat is een volgend avontuur. Zullen we eerst eens met de eerste beginnen?
Back To Top