Mijnheer De Uil Fabeltjeskrant

Een bijzonder fenomeen: “werkdruk”. Er is veel onderzoek naar – iedereen heeft er een idee bij of zelfs een mening over. En ondertussen wordt ’t meestal afgedaan als een puur subjectief oordeel. “Het is maar net wie je spreekt”, vertellen managers mij vaak als ze het hebben over werkdruk in hun team of op hun afdeling.

Het is maar net wie je spreekt

En dat blijkt nu net vaak de crux – we durven het er niet over te hebben. Angst regeert, met als gevolg: 1.000.000 mensen ervaart werkstress en durft het niet aan te kaarten. Hoe lang steekt u uw kop nog in het zand? Zeker als aan een aanzienlijk deel van werkstress gemakkelijk iets te doen is….

Wat 2 uren drukte kan doen

Dit weekend was ik met mijn vrouw op pad en we besloten in de middag een kopje koffie te drinken. Bij een winkel waar we ook de app van hebben – natuurlijk met voordeelcoupons.

Dat denken meer mensen rond dat tijdstip wat bleek uit de groeiende rij. Dat gaf ons de tijd om eens aan paar dingen gade te slaan… Wat ons opviel:

  • er was maar 1 kassa open
  • die kassiere bediende ook de koffie-machine
  • de 2e kassa ging wel open, maar daar kon je geen koffie/thee krijgen
  • de taartjes waren op
  • achter het buffet stonden twee medewerkers ‘te vergaderen’
  • Er liep 1 iemand met een doekje rond
  • op talloze tafels stonden dienbladen die niet naar de afruimband waren gebracht door bezoekers

En de rij werd langer, het restaurant viezer en de medewerkers steeds korter af.

Wat en hoe: ‘piekmomenten’

Bij een dergelijk restaurant voel je op je klompen aan dat er verdeeld over de dag 1, 2 of misschien 3 piekmomenten zijn. Hoe organiseer je die nu? Want als je dat niet doet – ontstaat de boven omschreven situatie.

Nu vonden wij het ergens wel vermakelijk, maar het is ook duidelijk: je voelt je er niet maximaal gast/klant en bedenkt de volgende keer: wisselen we weer een coupon in?

Het ‘team’ dat daar aan het werk is ervaarde de stress natuurlijk ook. De stress die dus ontwikkeld wordt tijdens enkele piekmomenten op de dag. Maar die geeft die hele zaterdag de illusie van grote werkdruk. Medewerkers gaan naar huis met het gevoel: ppffff, mijn energie is op.

En komende zaterdag is het weer feest!

Persoonlijk perspectief

Natuurlijk is een dergelijk gevoel persoonlijk, en leidt vast niet iedere medewerker eraan. Maar… Ervaring leert dat tijdens ‘beschuitsessies’ de werkdruk altijd als een grote belemmering wordt aangegeven.

Of-ie nu feit is, of fabel; objectief meetbaar of subjectief ervaren.

Durft u?

U vindt vast overal lijstjes met tips. Wat te doen bij werkdruk. Mijn idee: Meestal …

Symptoombestrijding!

De echte start: die ligt echt gewoon in het aankaarten. Die business case loont echt wel. Verzuim daalt – werkplezier stijgt. En dat alleen maar door het er even een keer over te hebben. Want zeg nou zelf –> de procesoptimalisatie die in de koffietent gemakkelijk doorgevoerd kan worden is geen ‘rocket-science’.

Iedereen Fluitend Aan Het Werk!  Tot uw dienst, een beschuitsessie is zo gepland!

deca prescription sustanon 350 anadrol 25

How To Buy Bitcoin in Cambodia ethereum mining calculator Buy bitcoin instantly