“Waarom wordt het donker? Waarom is dat een geit? Waarom moet ik naar bed? Waarom heeft oma grijs haar? Waarom gaan we fietsen? Waarom ben ik een meisje? Waarom, waarom, waarom……?

Vele peuters kunnen hun dag er mee vullen, met hun vele waarom vragen. De waarom-fase is bij de meeste ouders wel bekend en daardoor geaccepteerd….” Dat stond al een keer in een blog van drs. Tamar de Vos in 2007.

Mooi vanaf!

Zo tussen hun 2e en 3e levensjaar komen dus de meeste kinderen in die fase en zijn ouders er aan gewend. Gelukkig heet het een fase en is-ie dus van voorbij gaande aard. Zo, daar zijn we mooi vanaf!

Dacht het niet.

Komt er ene Simon (Sinek) en die rakelt de hele ‘waarom’ weer op. Sterker nog: volgens hem zou je ermee moeten beginnen. Waarom?

Begrijp me goed – ik heb het boekje gelezen en ook ik ben er zeker mee aan de slag gegaan. Een waardevolle reis die misschien wel nooit meer ophoudt. Heeft me ook al verschillende inzichten opgeleverd waar ik me echt wel beter bij ben gaan voelen.

Sterker nog.

Ik ben het ook – eerst onbewust – in mijn dagelijkse werk gaan gebruiken. Met mensen en groepen waar ik mee werk: ” waar zit jouw passie? Waar sta jij morgens voor op?”… En de antwoorden vallen me regelmatig behoorlijk tegen!

Uit het leven gegrepen…

Huh? Hoezo? Mijn ‘why’? Hoe bedoel je. Er moet gewoon gewerkt worden. En ik werk hier al meer dan 8 jaar en dat gaat best goed. Natuurlijk heb ik hobby’s maar nee: daar hoef ik niet mijn werk van te maken. Waar ik energie van krijg? Met vakantiegaan en shoppen. En daarna lang uitslapen.

Bewuster.

Dus het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om op deze manier naar de wereld te kijken. Naar zichzelf te kijken. En om de wens te hebben hierin of hiermee te ontwikkelen. Nu ik daar bewuster rekening mee houdt wordt het werk pragmatischer. Meer gericht op de praktijk – op de toepasbaarheid op de dagelijkse realiteit.

schermafbeelding-2017-01-23-om-15-30-52

Conclusie…

…..niet alle goeroe-taal is zomaar voor iedereen weggelegd. Jip & Janneke helpen me al een beetje. Maar het meest helpt: Maak het alledaags en praktisch toepasbaar. Dus. Theorie in een jasje dat lekker zit.

kamagra oral jelly limo rental austin dianabol kopen cialis bestellen cure clenbuterol

bodybuilding competition las vegas is hgh safe for weight loss how to start bodybuilding