Eén van de teams waarvan ik deel uitmaak bestaat nu zo’n 2 jaar. Een mooie, stabiele periode. Hoewel; stabiel? Als ik er goed over nadenk is er toch wel één en ander verandert. De kern is gelijk gebleven, een groot gedeelte van de gemeenschappelijke waarden & normen en: de doelstellingen.

Gezwam en geneuzel

Het opstellen van missies en visies wordt door veel mensen als geneuzel afgedaan. Gezwam in de ruimte, dat leidt tot een paar papieren formuleringen en plannen ‘voor in de la’. Maar je merkt toch, na verloop van tijd, dat als er zo’n fundament is voor een groep mensen, dat ze een gemeenschappelijk verhaal hebben. Ieder gebruikt dat weliswaar op zijn of haar eigen manier, maar hoe dan ook; het bindt.

Bij veranderingen geeft het houvast, bijvoorbeeld bij verloop van de bezetting. De achterblijvers, maar ook eventuele nieuwkomers hebben een kader om richting te geven aan hun activiteiten en motiveren om door te pakken.

Barbapapa

Ook als de externe omstandigheden veranderen, bindt het eigen referentiekader de teamleden. Zij hebben afgesproken waar zij voor staan, welke doelen ze nastreven en hoe ze deze willen bereiken. Eén van de belangrijke elementen voor een effectief en gemotiveerd team is de set waarden, normen en doelen die ze met elkaar delen. Handig om te weten!

Het enige dat een team(manager) dus moet doen is af en toe tijd inruimen voor ‘zwammen en neuzelen’. Tijd besteden aan de set waarden, normen en doelen; en het voor de teamleden mogelijk maken zich hierin te herkennen. Als dat lukt, stijgt de motivatie en daarmee ook haast automatisch de effectiviteit.

Oh ja; zwammen en neuzelen maakt een groot deel van mijn vak uit; hulp nodig? Roept u maar….

ace and tj lindsay peptides sales aromasin pct for sale winstrol oral buy clenbuterol uk